Skip to content

Konference principy územního plánování evropských měst/vol.II/bydlení

Smíme v Praze bydlet?

pátek 28. dubna 2017 v Rezidenci primátora hl. m. Prahy na Mariánském náměstí 1

Konferenci pořádá spolek Člověk a prostor za organizační podpory platformy Metropolitní Praha, pod záštitou a za účasti primátorky hlavního města Prahy Adriany Krnáčové a pod odbornou záštitou Ústavu urbanismu Fakulty architektury ČVUT Doc. Ing. arch. Jana Jehlíka. Konferenci bude moderovat Ing. arch. Josef Smutný.

Základním cílem je přinést do Prahy odbornou a profesionální diskuzi za účasti architektů a odborníků, kteří mají dlouhodobé zkušenosti s územním plánováním evropských měst. Tuto činnost, její vývoj a metodiky, jakožto i spolupráci institutů plánování s politiky, představujeme politické i odborné reprezentaci města Prahy i dalším hostům. Tentokrát se zaměříme na bydlení a růst města, roli územního plánování a využívání ostatních nástrojů pro podporu bytové politiky a bytové výstavby.

O své zkušenosti se podělí experti: Peter Gero (Hamburk), Peter Austin (Oslo),  Martin Klamt (Mnichov), Jelena Ricov (Záhřeb), Christoph Braumann (Salzburk), Wigbert Bengtsson (Furstenwalde).

Souhrnné poučení z minulé konference přednese Martin Kloda, o obytnosti našich měst pohovoří Jan Jehlík a Jaromír Hainc, Metropolitní plán představí Roman Koucký a Michal Leňo, o stavu Prahy pohovoří analytik Pavel Kliment z KPMG a autor Pražských stavebních předpisů Pavel Hnilička nás seznámí s komplikovanosti schvalovacích procesů, majících přímý vliv na stav bytové výstavby v Praze.

program konference zde: https://www.clovekaprostor.cz/konference